Nieuws

03-06-2020

Verlies van inkomen: wat is jouw vangnet voor woonlasten?

Valt door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid je inkomen weg? Je woonlasten lopen gewoon door en vormen vaak een aanzienlijk aandeel van je vaste lasten. Wat zijn de vangnetten?

Lees meer
20-05-2020

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek ?

Tijdens de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek (meestal 30 jaar) hoef je niets verplicht af te lossen aan de hypotheekverstrekker. Het blijft echter een lening. Je hebt vier opties om deze lening terug te betalen.

Lees meer
15-05-2020

Vijf aandachtspunten bij het verhuren van een recreatiewoning

Veel Nederlanders richten zich dit jaar op een vakantie in eigen land. De run op vakantiewoningen is groot. Misschien overweeg je de aanschaf van een eigen recreatiewoning. Wil je die ook gaan verhuren, dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Lees meer
30-04-2020

Autoschade, dader onbekend. Wat nu?

Een verhaal uit de praktijk: wat te doen als je na een gezellige dag terugkeert bij je auto en er een flinke kras op zit? Een financieel adviseur kán helpen.

Lees meer
24-04-2020

Aangepaste openingstijden

Op Koningsdag, 27 april, en Bevrijdingsdag, 5 mei, zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

U kunt ons wel mailen via info@vanwieren.net Heeft u schade en is er spoed bij, neem dan contact op met het alarmnummer van de verzekeraar. Het alarmnummer van uw autoverzekering vind u op uw groene kaart, bij reisschades staat het nummer op uw reispas.

Lees meer...

Lees meer
22-04-2020

Steun in de rug bij zakelijk verzekeringspakket

Als zzp-er moeite om de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering op te hoesten? Of valt het je als ondernemer zwaar om de premie van je schadeverzekeringspakket tijdig te voldoen? Trek aan de bel. Verzekeraars bieden de mogelijkheid om de dekking aan te passen, de premietermijn te verkorten of de betalingstermijn te verlengen.

Lees meer
09-04-2020

Van Wieren | Coronavirus

Tijdens de periode van het Coronavirus zijn wij normaal geopend. Wij kunnen tot op heden onze openingstijden handhaven. Wel vragen wij u rekening te houden met de algemene maatregelen zoals zijn opgesteld door het RIVM.

* Houd rekening met onze maatregelen *

Lees meer
08-04-2020

Bezorgd over inkomen? Volg dit stappenplan.

De huidige periode voelt voor veel mensen onzeker. En als je zelfstandige bent, of flexwerker, dan heb je het misschien ook al in je portemonnee gevoeld. Je bent niet de enige. Bijna een op de vijf Nederlanders ervaarde in maart een inkomensterugval als gevolg van de coronacrisis.

Lees meer
08-04-2020

Weet jij wat je verzekerd hebt?

Het gebeurt regelmatig dat consumenten denken dat ze goed verzekerd zijn, maar dat er toch iets niet is gedekt. Het overkwam de eigenaar van een crossmotor. Hij dacht dat de diefstal van zijn crossmotor wel zou worden vergoed. Helaas voor hem bleek dat niet zo te zijn.

Lees meer
23-03-2020

Hypotheek aflossen met eigen vermogen of sparen?

Als je een eigen vermogen hebt opgebouwd, kun je gewoon doorgaan met sparen. Maar je kunt er ook voor kiezen om alvast een deel van je hypotheek af te lossen. Waar moet je bij beide keuzes rekening mee houden?

Lees meer
18-03-2020

Coronavirus: zorg voor een actueel bedrijfscontinuïteitsplan

Het is inmiddels duidelijk dat we nog geruime tijd te maken zullen hebben met (de gevolgen van) het coronavirus. En dat zet het leven van mensen en ondernemingen volledig op z’n kop. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan kan je helpen.

Lees meer
11-03-2020

Coronavirus en je verzekeringen: hoe zit het?

Het coronavirus grijpt om zich heen. Kan jouw stedentrip nu nog wel doorgaan en wie betaalt de kosten van een annulering? En als je ondernemer bent en je werknemers worden ziek: ben je dan wel verzekerd?

Lees meer
11-03-2020

Dalende rente: sparen of spenderen?

De spaarrente daalt al jaren en staat inmiddels zelfs bijna op nul. Wat betekent dit voor uw spaargeld? En hoe zit het met de rente bij RegioBank?

Lees meer
05-03-2020

Vakantie! Wat verzeker je wel en niet?

Op vakantie kunnen zich ongemakken voordoen die je niet verwacht. Dit kan je onverhoopt geld gaan kosten. Bepaal daarom voor je vertrekt wat jouw risico’s zijn, of je daarvoor bent verzekerd en of je niet dubbel bent verzekerd!

Lees meer
26-02-2020

Accu’s en batterijen vaker oorzaak van brand

Je telefoon opladen in bed, of onder je kussen is enorm brandgevaarlijk. In 2,5 procent van de gevallen van brand in huis, is een accu of batterij de boosdoener. De Stichting Salvage die deze cijfers verzamelt, maakt zich zorgen.

Lees meer
14-02-2020

Slechts een op vier Nederlanders heeft een koolmonoxidemelder

Heb jij een koolmonoxidemelder (CO-melder) en weet je waar je die moet plaatsen? Uit een steekproef onder 1000 Nederlanders, gehouden door de Nederlandse Brandwonden Stichting, blijkt dat 72 procent van de mensen niet weet waar je een CO-melder moet plaatsen. Ook blijkt dat slechts 25 procent van de huishoudens in Nederland zo’n melder heeft.

Lees meer
14-02-2020

Drie alternatieven voor je spaarrekening

Je klaagt er vast wel eens over: de rente op spaargeld was nog nooit zo laag. Bij sommige banken moet je zelfs gaan betalen om je geld te stallen. Wat zijn de alternatieven? We zetten er drie rondom de eigen woning op een rijtje.

Lees meer
29-01-2020

Partneralimentatie van twaalf naar vijf jaar: eerder op eigen benen

Per 1 januari 2020 is de duur van de partneralimentatie van maximaal twaalf naar maximaal vijf jaar gegaan. De makers van de nieuwe wet wilden dat de partneralimentatie simpeler, eerlijker en korter wordt zodat ex-partners sneller weer op eigen benen staan.

Lees meer
22-01-2020

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering waarbij maatwerk van belang is. Er zijn namelijk heel veel zaken om op te letten en een besluit over te nemen. Dat is de reden dat het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering meestal gepaard gaat met een goed advies. Om je goed voor te bereiden op dit adviesgesprek en om te weten wat nu eigenlijk van belang is, is het verstandig om van tevoren te bedenken wat jij wilt verzekeren.

Lees meer
15-01-2020

Waarom onafhankelijk advies?

Het regelen van de financiën is een hele klus. Alle regels en voorwaarden zijn soms lastig te begrijpen. Het is dan ook niet gek als je daarom af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. Natuurlijk betaal je voor advies, maar vaak levert dit je ook weer geld op. Waarom is het aan te raden om de hulp van een financieel adviseur in te schakelen?

Lees meer
15-01-2020

Op wintersport met je eigen auto?

Als je met je eigen auto op skivakantie gaat, heb je heerlijk veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je zelf wilt. Wel geldt dat het rijden in sneeuw en hagel en op natte wegen goed opletten is. Ook moet je auto bestand zijn tegen het winterse weer en gelden er per land andere regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. Een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je met je eigen auto naar een wintersportgebied rijdt.

Lees meer
09-01-2020

Verzekeren tegen cybercrime. Verstandig of niet?

Voor de kosten naar aanleiding van een cyberaanval moet je over het algemeen zelf opdraaien. Deze kosten kunnen hoog oplopen wanneer jouw bedrijf bijvoorbeeld wordt gehackt en de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Maar ook bij imagoschade of een datalek kunnen de kosten extreem hoog oplopen. Daarom is het mogelijk een cybercrimeverzekering af te sluiten.

Lees meer
01-12-2019

Vrijwillig je eigen risico verhogen: doen of niet?

Sluit je een zorgverzekering af, dan heb je een verplicht eigen risico van € 385,-. Zodra je zorgkosten maakt voor zorg die binnen je basispakket valt, betaal je eerst je eigen risico. De verzekeraar dekt de rest. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen naar maximaal € 885,-. Is dit verstandig, of niet?

Lees meer
01-12-2019

Stookseizoen begonnen ? 3 tips om een schoorsteenbrand te voorkomen

Iedere winter vinden er gemiddeld 2000 schoorsteenbranden plaats. Je opstalverzekering vergoedt in de meeste gevallen de schade, tenzij je de schade had kunnen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom zetten we drie eenvoudige tips voor je op een rij om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Lees meer
01-12-2019

Accu's en batterijen vergroten kans op woningbrand

Televisies, smartphones, spelcomputers, elektrische fietsen? wist je dat er in een gemiddeld huishouden meer dan 110 batterijen en accu's liggen? Waar veel mensen niet over nadenken is dat dit ook risico's met zich meebrengt. Hoewel het aantal schadeclaims naar aanleiding van een brand in het afgelopen jaar gemiddeld met 11% is gedaald, is er namelijk wel een stijging zichtbaar in het aantal branden dat ontstaat door accu's en batterijen.

Lees meer