Nieuws

14-02-2020

Drie alternatieven voor je spaarrekening

Je klaagt er vast wel eens over: de rente op spaargeld was nog nooit zo laag. Bij sommige banken moet je zelfs gaan betalen om je geld te stallen. Wat zijn de alternatieven? We zetten er drie rondom de eigen woning op een rijtje.

Lees meer
14-02-2020

Slechts een op vier Nederlanders heeft een koolmonoxidemelder

Heb jij een koolmonoxidemelder (CO-melder) en weet je waar je die moet plaatsen? Uit een steekproef onder 1000 Nederlanders, gehouden door de Nederlandse Brandwonden Stichting, blijkt dat 72 procent van de mensen niet weet waar je een CO-melder moet plaatsen. Ook blijkt dat slechts 25 procent van de huishoudens in Nederland zo’n melder heeft.

Lees meer
29-01-2020

Partneralimentatie van twaalf naar vijf jaar: eerder op eigen benen

Per 1 januari 2020 is de duur van de partneralimentatie van maximaal twaalf naar maximaal vijf jaar gegaan. De makers van de nieuwe wet wilden dat de partneralimentatie simpeler, eerlijker en korter wordt zodat ex-partners sneller weer op eigen benen staan.

Lees meer
22-01-2020

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering kiezen is een hele klus. Het is een complexe verzekering waarbij maatwerk van belang is. Er zijn namelijk heel veel zaken om op te letten en een besluit over te nemen. Dat is de reden dat het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering meestal gepaard gaat met een goed advies. Om je goed voor te bereiden op dit adviesgesprek en om te weten wat nu eigenlijk van belang is, is het verstandig om van tevoren te bedenken wat jij wilt verzekeren.

Lees meer
15-01-2020

Waarom onafhankelijk advies?

Het regelen van de financiën is een hele klus. Alle regels en voorwaarden zijn soms lastig te begrijpen. Het is dan ook niet gek als je daarom af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Een financieel adviseur kan je hierbij helpen. Natuurlijk betaal je voor advies, maar vaak levert dit je ook weer geld op. Waarom is het aan te raden om de hulp van een financieel adviseur in te schakelen?

Lees meer
15-01-2020

Op wintersport met je eigen auto?

Als je met je eigen auto op skivakantie gaat, heb je heerlijk veel vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je zelf wilt. Wel geldt dat het rijden in sneeuw en hagel en op natte wegen goed opletten is. Ook moet je auto bestand zijn tegen het winterse weer en gelden er per land andere regels voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. Een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je met je eigen auto naar een wintersportgebied rijdt.

Lees meer
09-01-2020

Verzekeren tegen cybercrime. Verstandig of niet?

Voor de kosten naar aanleiding van een cyberaanval moet je over het algemeen zelf opdraaien. Deze kosten kunnen hoog oplopen wanneer jouw bedrijf bijvoorbeeld wordt gehackt en de bedrijfsgegevens op straat komen te liggen. Maar ook bij imagoschade of een datalek kunnen de kosten extreem hoog oplopen. Daarom is het mogelijk een cybercrimeverzekering af te sluiten.

Lees meer
01-12-2019

Vrijwillig je eigen risico verhogen: doen of niet?

Sluit je een zorgverzekering af, dan heb je een verplicht eigen risico van € 385,-. Zodra je zorgkosten maakt voor zorg die binnen je basispakket valt, betaal je eerst je eigen risico. De verzekeraar dekt de rest. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen naar maximaal € 885,-. Is dit verstandig, of niet?

Lees meer
01-12-2019

Stookseizoen begonnen ? 3 tips om een schoorsteenbrand te voorkomen

Iedere winter vinden er gemiddeld 2000 schoorsteenbranden plaats. Je opstalverzekering vergoedt in de meeste gevallen de schade, tenzij je de schade had kunnen voorkomen. Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom zetten we drie eenvoudige tips voor je op een rij om een schoorsteenbrand te voorkomen.

Lees meer
01-12-2019

Accu's en batterijen vergroten kans op woningbrand

Televisies, smartphones, spelcomputers, elektrische fietsen? wist je dat er in een gemiddeld huishouden meer dan 110 batterijen en accu's liggen? Waar veel mensen niet over nadenken is dat dit ook risico's met zich meebrengt. Hoewel het aantal schadeclaims naar aanleiding van een brand in het afgelopen jaar gemiddeld met 11% is gedaald, is er namelijk wel een stijging zichtbaar in het aantal branden dat ontstaat door accu's en batterijen.

Lees meer