Nieuws

19-11-2021

Ga met zonnepanelen niet over één nacht ijs!

Zonnepanelen op je bedrijfspand kan een goed idee zijn. Maar laat ze niet plaatsen voordat je hebt overlegd over de verzekering. Er worden bepaalde eisen gesteld aan installatie en preventie. Heb je al zonnepanelen? Ook dan is het verstandig om te controleren of je aan alle eisen voldoet!

Voor bedrijven en ondernemers die nu willen starten met zonnepanelen is er goed nieuws. Verzekeraars, de installatiebranche, financieel adviseurs en de overheid hebben de handen ineengeslagen om goede, duidelijke en werkbare richtlijnen op te stellen om zonnepanelen verzekerbaar te houden.

Lees meer
29-10-2021

Verplicht kenteken op tractor en werkmaterieel

Sinds 1 januari 2021 is er een kenteken- en registratieplicht voor landbouwvoertuigen. In de overgangsperiode, van 1 januari tot en met 31 december 2021, kunnen bestaande landbouwvoertuigen zonder keuring van de RDW worden geregistreerd. Dit kan voor € 18,- per object. Na de overgangsperiode is een keuring voor registratie verplicht en bedragen de kosten € 140,- per object. 

Lees meer
12-10-2021

Een buurtzame bank is een vertrouwd gezicht in de buurt. Al 100 jaar.

Wij vinden het fijn dat u voor uw financiële zaken voor ons gekozen heeft. Weet u dat u ook bij ons terecht kunt voor uw bankzaken? Want wij zijn Zelfstandig Adviseur van RegioBank. RegioBank is al ruim 100 jaar de buurtzame bank. Met Zelfstandig Adviseurs is RegioBank actief in zo’n 500 buurten. In al die jaren zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank uitgegroeid tot een vertrouwd gezicht in de buurt. Daar zijn wij er één van.

Lees meer
12-10-2021

Scheiding op komst? Krijg snel financieel inzicht!

Een scheiding is een emotionele gebeurtenis. Onzekerheid over de toekomst speelt daarin een grote rol. En dan gaat het ook over waar te wonen en waarvan te leven. De financiële consequenties zijn vaak niet meteen te overzien. Ga je het redden alleen? Het Geldplan Scheiden van Nibud geeft een eerste indicatie én een persoonlijk actieplan.

Lees meer
12-10-2021

Voorkom onderverzekering en check je opstalverzekering

Veel Nederlanders besteden meer aandacht aan hun autoverzekering dan aan de belangrijkste verzekering voor hun woonhuis: de opstalverzekering. Deze wordt vaak in combinatie met een inboedelverzekering afgesloten en keert uit bij brand, storm en inbraak.

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis blijkt dat veel huiseigenaren de verzekering afsluiten maar er vervolgens amper nog naar omkijken. Ze weten vaak niet wat wel en niet onder de dekking valt. Dat is opmerkelijk omdat het in geval van een schade om forse bedragen kan gaan.

Lees meer
15-09-2021

Auto uitlenen? Hier moet je op letten!

Auto uitlenen? Hier moet je op letten!
Een vriend vraagt of hij je auto mag lenen voor een weekendje weg. De buurvrouw heeft een lekke band en met spoed jouw auto nodig. Of een van de kinderen wil graag de gezinsauto meenemen om naar een feestje te rijden. Weet jij hoe ze dan verzekerd zijn?

Een kwart van de mensen die hun auto weleens uitlenen denkt dat degene die de auto leent verzekerd moet zijn. Maar dat is niet zo. In geval van een schade is het de verzekering van de uitlener, die de schade dekt. De autoverzekering is namelijk gekoppeld aan je kenteken. Wel moet de gastbestuurder (uiteraard!) bevoegd zijn om te rijden: een rijbewijs hebben dus. En ook moet jij toestemming hebben gegeven voor het gebruik van je auto.

Lees meer
02-06-2021

Verzekeringsfraude plegen heeft langdurig staartje

Wie fraude pleegt (of daartoe een poging doet) met zijn verzekeringen, kan daar nog een tijd last van houden. De fraudepleger kan namelijk worden opgenomen in een register dat ook andere financieel dienstverleners kunnen raadplegen. Dat kan problemen geven bij het afsluiten van toekomstige verzekeringen.

Lees meer
05-05-2021

Wat zijn (voor jou) de belangrijkste hypotheekvoorwaarden?

Wie een hypotheek nodig heeft is geneigd naar de laagste rente te kijken. Maar de voorwaarden spelen een minstens zo grote rol! Die verschillen van aanbieder tot aanbieder en het ligt erg aan je persoonlijke situatie wat voor jou belangrijk is.

Lees meer
30-04-2021

Samen een kind krijgen… wat komt daarbij kijken?

Je woont samen of bent getrouwd en hebt de zaken goed geregeld met elkaar. Als je zwanger raakt of net een kindje hebt gekregen, wil je dat graag zo houden en misschien nog wel beter regelen. Er zijn een aantal juridische en financiële zaken die je in de gaten moet houden. En zeker wanneer je niet getrouwd bent, gelden verschillende wettelijke regels en formaliteiten.

Lees meer
24-03-2021

Praat jij met je kinderen over geld? Plus tips om het te gaan doen!

In de meeste gezinnen wordt niet vaak direct met kinderen gesproken over geld. Bijna 60% van de ouders doet dit slechts één of enkele keren per jaar. Herkenbaar? Tegelijkertijd nemen kinderen (onbewust) financieel gedrag over van hun ouders. En één op de drie kinderen vermoedt dat hun ouders wel eens geldzorgen hebben.

Lees meer
03-03-2021

Een allesverwoestende brand

Wat is brandschade en hoe ben je daartegen verzekerd?

Voor veel mensen is brandschade de ergste schade die er is. Door brand kunnen je spullen of je huis voor altijd verwoest zijn. De emotionele waarde kun je niet verzekeren, maar de waarde die je spullen vertegenwoordigen wel. Wanneer spreken we van brandschade en hoe ben je hier tegen verzekerd?

Lees meer
24-02-2021

Waarom is mijn autoverzekering niet goedkoper in coronatijd?

Uit onderzoek blijkt dat de maandpremies voor autoverzekeringen niet goedkoper werden in coronajaar 2020. Dat had je misschien wél verwacht omdat het aantal aanrijdingen en schades is afgenomen. Desondanks kan het lonen om weer eens naar je autoverzekering te kijken.

Lees meer
16-02-2021

Ben ik dubbel verzekerd met een ORV én een uitvaartverzekering?

Ben ik dubbel verzekerd met een ORV én een uitvaartverzekering?
Er zijn veel verschillende levensverzekeringen en soms is het moeilijk om door de bomen het bos te zien. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering?

Lees meer
16-02-2021

Heb jij je aflossingsvrije hypotheek al aangepakt?

Bijna een half miljoen Nederlanders hebben de risico’s van hun aflossingsvrije hypotheek omlaag gebracht door af te gaan lossen, hun hypotheek om te zetten of spaargeld op te bouwen. Ben jij een van hen? Of aarzel je nog?

Lees meer
11-12-2020

Ben jij al schadebestendig?

Schade kan je duur komen te staan. Mede omdat schade die je zelf kon voorkomen meestal niet verzekerd is. Zonde! Er zijn veel dingen die je kunt ondernemen om schade door storm, water, vrieskou en brand te voorkomen of verminderen. Welke dingen dan? Dat lees je in deze tips!

Lees meer
25-11-2020

Heb jij je aflossingsvrije hypotheek al aangepakt?

Bijna een half miljoen Nederlanders hebben de risico’s van hun aflossingsvrije hypotheek omlaag gebracht door af te gaan lossen, hun hypotheek om te zetten of spaargeld op te bouwen. Ben jij een van hen? Of aarzel je nog?

Nederlandse banken zien twee jaar na de start van de publiekscampagne ‘Word ook aflossingsblij’ dat de risico’s rond aflossingsvrije hypotheken afnemen. Het percentage klanten dat een hoog risico loopt om aan het einde van de looptijd betalingsproblemen te krijgen, is behoorlijk gedaald. Heb jij een aflossingsvrije hypotheek en weet je hoe je ervoor staat?

Lees meer
26-10-2020

Onze nieuwsbrieven

Elke kwartaal ontvangen onze relaties een nieuwsbrief. In deze rubriek kunt u de laatst verzonden nieuwsbrieven nalezen.

Lees meer
22-10-2020

Zakelijk financieren nu ook bij RegioBank

Als ondernemer heb je plannen genoeg. Waar liggen de kansen en hoe kun je die realiseren? Misschien wil je jouw bedrijf uitbreiden of uw assortiment verruimen. Of heb je een zakelijke financiering voor jouw bedrijfspand nodig. Wij denken met je mee over hoe je jouw plannen financieel kunt uitvoeren.

Lees meer
22-10-2020

Thuiswerken zwakke plek in cyberveiligheid bedrijven

We werken weer meer thuis. Dat brengt voor ondernemers een extra risico mee. Ook al doe je er van alles aan om de online veiligheid op orde te hebben, uit onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken blijkt dat het thuiswerken als gevolg van corona een potentieel zwakke plek is voor bedrijven.

Het afgelopen jaar steeg het aantal politie-aangiftes van cybercrime maar liefst met 66%, kregen ondernemers en kennisinstellingen te maken met gijzelsoftware en liep de economische schade hierdoor op.

Lees meer
22-10-2020

Welke aansprakelijkheidsverzekering past bij jouw bedrijf?

Een werknemer heeft net de vloer van jouw restaurant gedweild, vervolgens glijdt een klant uit en breekt zijn been. Het zal je maar gebeuren. De kans is groot dat de klant de ziekenhuiskosten op jou zal verhalen. Dan is het fijn als je terug kunt vallen op een aansprakelijkheidsverzekering.

Lees meer
22-10-2020

Risico's bij buitenopslag

In veel polisvoorwaarden van verzekeraars staat genoteerd dat er geen buitenopslag tegen het pand mag plaats vinden. Opslag moet op ruime afstand van het pand zijn opgeslagen, doe je dit niet, dan ben je in geval van schade niet meer verzekerd.

Denk aan houten pallets, niet afgesloten containers of dozen.

Lees meer
01-10-2020

RegioBank opnieuw hoogste waardering - Consumentenbond

Op 7 september heeft de Consumentenbond de resultaten van de Bankenmonitor 2020 gepubliceerd. Met een 9,4 komt RegioBank het beste uit de bus, in het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek van de Consumentenbond. Dit is de vierde keer op rij dat RegioBank op de eerste plek eindigt.

Lees meer
01-10-2020

Schadeverzekering voor inzittenden

Een verzekering voor inzittenden is geen verplichte dekking, toch is het een must voor een autoverzekering. Zélfs als je altijd alleen in de auto zit!

Lees meer
01-10-2020

No-claimkorting en schadevrije jaren.

Autoverzekeraars geven korting voor schadevrije jaren. De hoogte van deze zogenaamde no-claim korting vind je terug in de bonus/malus-tabel. Hoe hoger je staat, hoe lager je premie. Voor ieder schadevrij verzekerd jaar ga je één trede omhoog (de bonus). Hierbij daalt uw premie.

Veroorzaak je schade, dan val je vaak meerdere treden terug (de malus). Het kan zelfs zijn dat je op een negatief aantal schadevrije jaren uitkomt, waardoor je vaak een toeslag op de premie moet betalen.

Lees meer
01-10-2020

Gehaast een huis kopen, weet wat je doet!

Haastige spoed is zelden goed, en dat geldt ook voor het kopen van een huis. Hoewel het heel begrijpelijk is dat kopers in sommige situaties snel willen toehappen, kan dat ook behoorlijk riskant zijn. Geen voorbehoud van financiering of bouwkundige keuring opnemen, kan je duur komen te staan.

In bepaalde steden en/of prijssegmenten moet je als huizenkoper razendsnel toeslaan. Het kan dan verleidelijk zijn om af te zien van een bouwkundige keuring en/of een financieringsvoorbehoud. Het huis ziet er toch goed uit? En met de hypotheek zal het toch ook wel loslopen? In veel gevallen zal dat ook zo zijn, maar houd rekening met tegenslagen en wees je bewust van het risico dat je neemt.

Lees meer
18-09-2020

Dit doet Prinsjesdag 2020 met jouw portemonnee

Wat zijn de effecten van Prinsjesdag 2020 op jouw portemonnee? Een aantal maatregelen was al uitgelekt, maar na de presentatie van de Miljoenennota op dinsdag 15 september weten we meer. Een overzicht van de belangrijkste plannen.

Lees meer
10-09-2020

Werknemers op elektrische fietsen? Voorkom dat ze onverzekerd zijn!

Als werkgever heb je je wagenpark uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de elektrische fietsen waarmee je werknemers maaltijden of goederen bezorgen of klanten bezoeken? Het komt nogal eens voor dat er een gat, een hiaat, in de dekking zit. Het is verstandig om dat te voorkomen.

Lees meer
04-09-2020

Overlijdensrisicoverzekering ook het overwegen waard voor huurders

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wordt vaak afgesloten bij de aankoop van een woning. Maar ook als huurder loont het de moeite om je in dit product te verdiepen. Het is een manier om je nabestaanden verzorgd achter te laten. Zij kunnen er na jouw overlijden de inkomensterugval mee opvangen en de huur blijven betalen of een gat in het nabestaandenpensioen dichten.

Uit recent onderzoek van verzekeraar Scildon blijkt dat vooral huurders vaak geen ORV hebben: dat is het geval bij maar liefst 69% van de gezinnen met een huurwoning.

Lees meer
26-08-2020

Wat is stormschade en hoe ben je daartegen verzekerd?

Op een stormachtige middag een lange strandwandeling maken en die afsluiten met een kop dampende chocolademelk bij de open haard is de leuke kant van storm. Helaas veroorzaakt storm en harde wind ook veel narigheid. Een boom die omwaait op jouw huis, schuur of auto. Een flinke lekkage of dakpannen die van je huis gewaaid zijn. Wanneer spreken we van stormschade en hoe ben je hier tegen verzekerd?

Lees meer
24-08-2020

Hoe kan ik besparen met een kind?

Stel een begroting op. Bij gezinnen geldt vaak dat er meerdere bronnen van inkomsten zijn en dat verschillende personen bepalen waar geld aan wordt uitgegeven. Het bijhouden hiervan vergt dus wat meer inspanning, maar kan de financiële situatie van je huishouden sterk verbeteren. Hoe pak je het aan?

Lees meer
27-07-2020

Starter op de woningmarkt: al gedacht aan deze mogelijkheden?

Je hoort het vaak: starters die worstelen met het feit dat ze geen hypotheek kunnen krijgen, terwijl ze wel iedere maand een hoge huur ophoesten. Wat zijn de mogelijkheden om toch dat eerste huis te kunnen bemachtigen?

Lees meer
27-07-2020

6 checks voor vertrek: goed voorbereid op reis

Zorgeloos op vakantie. Met deze checklist ga je goed voorbereid op weg!
-Huis op slot?
-Tijdschakelaars aan?
-Goed verzekerd?
-Alle papieren mee?
-Voorkom autopech
-Omgeving geïnformeerde

Lees meer
02-07-2020

Inbrekers, maak het ze zo moeilijk mogelijk

Een inbraak is een heftige gebeurtenis. Het komt jaarlijks in ons land ongeveer 43.000 keer voor. Niet elke inbreker laat braaksporen na zoals glasscherven of een geforceerde deur. In bepaalde situaties zijn die zichtbare sporen echter wel nodig om de schade vergoed te krijgen door de verzekeraar.

Lees meer
02-07-2020

Naar de middelbare school. Spannend

Gaat uw kind bijna naar de middelbare school? Een nieuwe fase waarin u hem of haar stap voor stap los laat. Natuurlijk kunt u uw kind goed voorbereiden. Met een eigen betaalpas bijvoorbeeld. En ook met tips hoe je veilig pint en verstandig met je geld omgaat. Om u te helpen op weg naar de nieuwe fase hebben we alles in een een handige checklist gezet.

Lees meer
01-07-2020

Voorkom donkere wolken boven je zonnepanelen

Het is je in de media wellicht niet ontgaan: schaatsbaan Thialf heeft de 5.000 zonnepanelen op het dak (goed voor een besparing van twee a drie ton per jaar!) uit moeten zetten. Anders zou de verzekeraar de brandverzekering opzeggen wegens een te hoog risico op brand. Overweeg je als ondernemer ook zonnepanelen voor je bedrijfspand? Voorkom dat je in hetzelfde schuitje belandt.

Lees meer
01-07-2020

Laat je nabestaanden goed achter

Je wilt er liever (nog) niet over nadenken, maar belangrijk is het wel: hoe ben jij voorbereid op je afscheid? Heb jij bijvoorbeeld een levensverzekering afgesloten? En staan jouw wensen vastgelegd in een testament of heb je dit met je naasten besproken? Volg onderstaande checklist, zodat jij – als het zover is – je nabestaanden goed achterlaat.

Lees meer
25-06-2020

Hoe leer ik mijn kind omgaan met geld?

Een kind kost gemiddeld 17% van het besteedbaar (gezins)inkomen. Twee kinderen kosten gemiddeld 26% van het inkomen, drie kinderen 33% en vier kinderen 40%. Het besteedbaar (gezins)inkomen omvat alle inkomstenbronnen, dus ook het vakantiegeld en kinderbijslag. (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Lees meer
25-06-2020

Wat is waterschade en hoe ben je daartegen verzekerd?

Een flinke regenbui is niet ongewoon in Nederland. Sterker nog: door de klimaatveranderingen zullen de buien alleen maar heftiger worden. Ook de overlast die daarmee gepaard gaat zal ernstiger worden. Waterschade in huis of aan je auto kan grote impact hebben. Wanneer spreken we van waterschade en hoe ben je hier tegen verzekerd?

Lees meer
25-06-2020

Flink afgelost op hypotheek? Controleer de rente!

Hoe meer je leent ten opzichte van de waarde van je woning, hoe hoger het risico voor de geldverstrekker. In je hypotheekrente zit daarom een risico-opslag verwerkt. Maar die kan omlaag, als de verhouding tussen de lening en de woningwaarde verandert. Let op: dat gaat (nog steeds) niet altijd automatisch.

Lees meer
11-06-2020

Goed verzekerd op reis, dit jaar anders dan anders

Had je je al voorbereid op een staycation in eigen tuin of op eigen balkon, per 15 juni 2020 kan er toch weer beperkt gereisd worden. Maar hoe zit het met je reisverzekering bij code geel, oranje of rood?

Lees meer
03-06-2020

Verlies van inkomen: wat is jouw vangnet voor woonlasten?

Valt door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid je inkomen weg? Je woonlasten lopen gewoon door en vormen vaak een aanzienlijk aandeel van je vaste lasten. Wat zijn de vangnetten?

Lees meer
20-05-2020

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek ?

Tijdens de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek (meestal 30 jaar) hoef je niets verplicht af te lossen aan de hypotheekverstrekker. Het blijft echter een lening. Je hebt vier opties om deze lening terug te betalen.

Lees meer
15-05-2020

Vijf aandachtspunten bij het verhuren van een recreatiewoning

Veel Nederlanders richten zich dit jaar op een vakantie in eigen land. De run op vakantiewoningen is groot. Misschien overweeg je de aanschaf van een eigen recreatiewoning. Wil je die ook gaan verhuren, dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Lees meer
30-04-2020

Autoschade, dader onbekend. Wat nu?

Een verhaal uit de praktijk: wat te doen als je na een gezellige dag terugkeert bij je auto en er een flinke kras op zit? Een financieel adviseur kán helpen.

Lees meer
22-04-2020

Steun in de rug bij zakelijk verzekeringspakket

Als zzp-er moeite om de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering op te hoesten? Of valt het je als ondernemer zwaar om de premie van je schadeverzekeringspakket tijdig te voldoen? Trek aan de bel. Verzekeraars bieden de mogelijkheid om de dekking aan te passen, de premietermijn te verkorten of de betalingstermijn te verlengen.

Lees meer
09-04-2020

Van Wieren | Coronavirus

Tijdens de periode van het Coronavirus zijn wij normaal geopend. Wij kunnen tot op heden onze openingstijden handhaven. Wel vragen wij u rekening te houden met de algemene maatregelen zoals zijn opgesteld door het RIVM.

* Houd rekening met onze maatregelen *

Lees meer
08-04-2020

Bezorgd over inkomen? Volg dit stappenplan.

De huidige periode voelt voor veel mensen onzeker. En als je zelfstandige bent, of flexwerker, dan heb je het misschien ook al in je portemonnee gevoeld. Je bent niet de enige. Bijna een op de vijf Nederlanders ervaarde in maart een inkomensterugval als gevolg van de coronacrisis.

Lees meer
08-04-2020

Weet jij wat je verzekerd hebt?

Het gebeurt regelmatig dat consumenten denken dat ze goed verzekerd zijn, maar dat er toch iets niet is gedekt. Het overkwam de eigenaar van een crossmotor. Hij dacht dat de diefstal van zijn crossmotor wel zou worden vergoed. Helaas voor hem bleek dat niet zo te zijn.

Lees meer
23-03-2020

Hypotheek aflossen met eigen vermogen of sparen?

Als je een eigen vermogen hebt opgebouwd, kun je gewoon doorgaan met sparen. Maar je kunt er ook voor kiezen om alvast een deel van je hypotheek af te lossen. Waar moet je bij beide keuzes rekening mee houden?

Lees meer
18-03-2020

Coronavirus: zorg voor een actueel bedrijfscontinuïteitsplan

Het is inmiddels duidelijk dat we nog geruime tijd te maken zullen hebben met (de gevolgen van) het coronavirus. En dat zet het leven van mensen en ondernemingen volledig op z’n kop. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan kan je helpen.

Lees meer
11-03-2020

Coronavirus en je verzekeringen: hoe zit het?

Het coronavirus grijpt om zich heen. Kan jouw stedentrip nu nog wel doorgaan en wie betaalt de kosten van een annulering? En als je ondernemer bent en je werknemers worden ziek: ben je dan wel verzekerd?

Lees meer
11-03-2020

Dalende rente: sparen of spenderen?

De spaarrente daalt al jaren en staat inmiddels zelfs bijna op nul. Wat betekent dit voor uw spaargeld? En hoe zit het met de rente bij RegioBank?

Lees meer
05-03-2020

Vakantie! Wat verzeker je wel en niet?

Op vakantie kunnen zich ongemakken voordoen die je niet verwacht. Dit kan je onverhoopt geld gaan kosten. Bepaal daarom voor je vertrekt wat jouw risico’s zijn, of je daarvoor bent verzekerd en of je niet dubbel bent verzekerd!

Lees meer