Nieuws

27-09-2023

Voorkom onderverzekering en check je opstalverzekering

Veel Nederlanders besteden meer aandacht aan hun autoverzekering dan aan de belangrijkste verzekering voor hun woonhuis: de opstalverzekering. Deze wordt vaak in combinatie met een inboedelverzekering afgesloten en keert uit bij brand, storm en inbraak.

Lees meer
13-09-2023

Welke verzekeringen heb ik nodig?

Alle soorten verzekeringen die je nodig hebt zodra je 18 bent. Op eigen benen betekent ook je eigen verzekeringsportefeuille. Welke verzekeringen zijn verplicht? En met welke verzekeringen kun je nog een tijdje meeliften op die van je ouders?

Lees meer
07-09-2023

Wat als de verzekeraar niet gelooft in je geschil?

Veel consumenten hebben een rechtsbijstandverzekering. Mochten ze in een geschil terechtkomen, dan zijn ze op die manier verzekerd van juridische bijstand. Maar wat wanneer de verzekeraar geen geloof heeft in de goede afloop van jouw zaak? Daar is een regeling voor.

Lees meer
03-08-2023

Extra kosten tijdens vakantie, ben je goed verzekerd?

Goed verzekerd op vakantie, dat willen we allemaal. Wanneer er onvoorziene kosten gemaakt moeten worden, je bagage gestolen wordt of je moet de reis noodgedwongen voortijdig afbreken, dan doe je graag een beroep op je reis- of annuleringsverzekering. Maar er is niet altijd dekking. Hoe zit dat?

Lees meer
27-07-2023

Is een fietser op een fatbike goed verzekerd?

Je wordt er vast regelmatig door ingehaald: razendsnelle fietsers op fatbikes. Vooral onder jongeren is de stoere e-bike met de brede banden enorm populair. Ook omdat een helm niet verplicht is. Er wordt echter steeds meer gewaarschuwd voor te snelle fatbikes: zijn dat nog fietsen te noemen en is de eigenaar wel verzekerd?

Lees meer
25-07-2023

Op vakantie en met spoed hulp nodig?

Bent u op vakantie of heeft u een andere schade waarbij met spoed hulp nodig is, neem dan contact op met de alarmcentrale van uw verzekeraar.

Voor telefoonnummers klik op "lees meer"


Lees meer
20-07-2023

Caravanbezitter, kies je verzekering zorgvuldig

Een caravan aangeschaft? Die wil je natuurlijk goed verzekeren. Daarbij loont het de moeite om verschillende verzekeringen te vergelijken. Let daarbij onder meer op de nieuwwaarderegeling en het eigen risico.

Lees meer
28-06-2023

Is een fietser op een fatbike goed verzekerd?

Je wordt er vast regelmatig door ingehaald: razendsnelle fietsers op fatbikes. Vooral onder jongeren is de stoere e-bike met de brede banden enorm populair. Ook omdat een helm niet verplicht is. Er wordt echter steeds meer gewaarschuwd voor te snelle fatbikes: zijn dat nog fietsen te noemen en is de eigenaar wel verzekerd?

Lees meer
31-05-2023

Beschadigde vloer of auto? De deelreparatie is beter voor het milieu!

Ook als verzekerde consument kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. Waarom zou eigenlijk het hele aanrechtblad vervangen moeten worden wanneer een kleine oppervlakte beschadigd is? En moet bij een kras op de auto echt de hele bumper worden overgespoten of kan ook dat milieuvriendelijker? Hoe gaat jouw verzekeraar daarmee om?

Lees meer
10-05-2023

Zijn de spullen in mijn tuin verzekerd?

In de zomermaanden wordt de tuin meer gebruikt: om in te ontspannen en om in te werken. De loungebank en de barbecue kunnen naar buiten en de zitmaaier wordt in gebruik genomen. Hoe zijn deze spullen eigenlijk verzekerd tegen diefstal of weerschade?

Lees meer
26-04-2023

Past je uitvaartverzekering bij je wensen?

Het komt regelmatig voor dat nabestaanden verplicht zijn om met een bepaalde uitvaartorganisatie samen te werken. Doen zij dat niet, dan kan het zijn dat tot hun teleurstelling niet alle kosten worden vergoed. Deze situatie doet zich voor bij zogenaamde natura-uitvaartpolissen.

Lees meer
26-04-2023

Caravanbezitter, kies je verzekering zorgvuldig

Een caravan aangeschaft? Die wil je natuurlijk goed verzekeren. Daarbij loont het de moeite om verschillende verzekeringen te vergelijken. Let daarbij onder meer op de nieuwwaarderegeling en het eigen risico.

Lees meer
23-03-2023

Gebruik onze gratis app - Appviseurs

Gebruik ook onze gratis App! Deze app is en een aanvulling op onze dienstverlening. Het is niet verplicht om deze app te gebruiken, wij blijven bereikbaar via telefoon, mail of bezoek aan huis/kantoor.

Via de app kunt u onder andere:

- Verzekeringen inzien
- Documenten inzien, downloaden en uploaden
- Schades inzien en ook online melden
- Chatten met onze adviseurs

Lees meer
16-03-2023

De 5 meest gemaakte fouten bij belastingaangifte

Een foutje in de belastingaangifte is zo gemaakt. Het gaat immers om veel getallen en bedragen. Hier hebben we 5 veelgemaakte fouten op een rij gezet, zo weet je zeker dat jij deze fouten niet meer maakt!

Lees meer
08-03-2023

Een kloppend energielabel: steeds belangrijker

Het energielabel wordt steeds belangrijker bij de aan- en verkoop van een woning. Maar ook in de relatie huurder-verhuurder. De eisen aan de kwaliteit ervan nemen toe. Klopt het label voor jouw woning of de woning die je op het oog hebt wel?

Uit een brief van minister De Jonge eind vorig jaar aan de Tweede Kamer blijkt dat het nog niet altijd goed gaat met het energielabel. Bij een op de zes woningen worden fouten gemaakt tijdens de opname. Zo’n 7 procent van de woningen krijgt een verkeerd label.

Lees meer
08-03-2023

Inbrekers, maak het ze zo moeilijk mogelijk

Een inbraak is een heftige gebeurtenis. Het komt jaarlijks in ons land ongeveer 43.000 keer voor. Niet elke inbreker laat braaksporen na zoals glasscherven of een geforceerde deur. In bepaalde situaties zijn die zichtbare sporen echter wel nodig om de schade vergoed te krijgen door de verzekeraar.

Lees meer
01-03-2023

Startklaar voor je belastingaangifte over 2022?

Het is geen klus waar de meeste mensen reikhalzend naar uitkijken. Toch ontvangt de Belastingdienst elk jaar al op 1 maart de eerste aangiften. Heb jij alle documenten en aandachtspunten al paraat?

Lees meer
22-02-2023

Diefstal op reis en geen uitkering van de verzekeraar; was je wel voorzichtig genoeg?

Een domper op je vakantieplezier: je bent bestolen. Of het nou om al je bagage gaat of om ‘slechts’ je favoriete zonnebril, het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer dat gebeurt. Gelukkig ben je goed verzekerd. Toch kan het gebeuren dat de verzekeraar de schade niet vergoedt. Hoe zit dat?

Het kan voelen als een tweede teleurstelling. Nadat je bagage is gestolen kom je er achter dat de reisverzekeraar niet wil uitkeren. Hoe zit dat? Je hebt toch een prima reisverzekering afgesloten en bent te goeder trouw: je kon er toch niets aan doen? In dat laatste schuilt het antwoord. Een verzekeraar verwacht dat je goed op je spullen let. Voorzichtig bent. Ook op reis.

Lees meer
15-02-2023

Wat betekent de stijgende hypotheekrente voor jou?

We lezen het allemaal: de hypotheekrente is een stuk hoger dan pak’m beet een jaar geleden. Tegelijk koelt de huizenmarkt af. Is dat goed of slecht nieuws voor wanneer je nu een huis wilt kopen?

Lees meer
08-02-2023

Bereid je voor op je hypotheekgesprek

Wil je dat je hypotheek zich aanpast aan jouw leven en je niet jouw leven aan je hypotheek hoeft aan te passen? Bekijk de principes Kijk dan niet alleen naar wat je maximaal mag lenen en de laagste rente! Met deze checklist van Finfin van Adfiz kun je je goed voorbereiden op het hypotheekgesprek. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en dat het hypotheekadvies dat je ontvangt aansluit bij jouw persoonlijke situatie, eisen en wensen.

Lees meer
18-01-2023

Kan ik mijn huis kwijtraken als ik de hypotheek niet betaal?

Wie een hypotheek afsluit, is verplicht om elke maand de rente en aflossing te betalen. Stel dat dat niet lukt doordat je financieel in de problemen komt? In het uiterste geval kan je dan je huis kwijtraken. Trek daarom tijdig aan de bel!

Lees meer
04-01-2023

Schadevrije jaren verliezen, ook als het niet jouw schuld is

Schadevrije jaren leveren over het algemeen een mooie korting op de autoverzekering op. Na een schade die de verzekeraar vergoedt, val je terug in het aantal schadevrije jaren en krijg je een (soms forse) premieverhoging voor je kiezen. Verzekerden beklagen zich daar regelmatig over, vooral als de oorzaak van de schade niet bij hen ligt, maar bij een ander.

Lees meer
21-12-2022

Brommer of scooter opgevoerd? Onverstandig en onverzekerd!

In de kerstvakantie lekker sleutelen aan je brommer of scooter? Flink opvoeren zodat je wat sneller door dorp of stad kan rijden? Houd er rekening mee dat je een boete riskeert, je rijbewijs kwijt kunt raken én niet verzekerd bent bij een ongeval. Met alle gevolgen van dien.

Lees meer
30-11-2022

Mijn eerste huis kopen

Klaar voor je eerste eigen huis? Is het zover en heb je een woning op het oog waar je alleen of met een partner in wilt trekken? Tegenwoordig is het voor starters niet eenvoudig om de financiering rond te krijgen. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden. We geven je een aantal tips.

Lees meer
16-11-2022

Voorkom een overdosis koolmonoxide (CO) in je woning

Ondanks de hoge gasprijzen is het stookseizoen toch echt begonnen. Kom niet in de verleiding je huis hermetisch af te sluiten: ventileren is van groot belang als het gaat om het voorkomen van een koolmonoxidevergiftiging. Waar rookmelders sinds juli 2022 wettelijk verplicht zijn, zijn CO-melders dat nog niet. Je doet er goed aan ze toch in huis te halen. En ken je ook de andere voorzorgsmaatregelen?

Lees meer
09-11-2022

‘Jubelton’ schenken kan nog in 2022 en (beperkt in) 2023

Ben je in de gelukkige positie om je kind(eren) financieel te kunnen helpen met de aanschaf van een eigen woning? En overweeg je daarvoor geld te schenken, zoals fiscaal mogelijk is? Houd er rekening mee dat de jubelton in 2023 sterk wordt verlaagd en daarna, in 2024, helemaal wordt afgeschaft.

Lees meer
05-10-2022

Kan ik mijn huis kwijtraken als ik de hypotheek niet betaal?

Wie een hypotheek afsluit, is verplicht om elke maand de rente en aflossing te betalen. Stel dat dat niet lukt doordat je financieel in de problemen komt? In het uiterste geval kan je dan je huis kwijtraken. Trek daarom tijdig aan de bel!

Lees meer
21-09-2022

Welke verzekeringen sluit je af bij het kopen van een huis?

Als huiseigenaar loop je risico’s. Risico op schade in of aan je woning of op schade die jouw eigendom toebrengt aan anderen. Maar het kan ook zijn dat je arbeidsongeschikt of werkloos raakt en je de hypotheek niet meer kunt betalen. Of er ontstaat een conflict rondom je woning. Je kunt je voor veel risico’s verzekeren. Maar wil je dat ook? En is dat altijd nodig? Denk goed na waarvoor jij je wilt verzekeren.

Lees meer
14-09-2022

Huis ruilen of verhuren: hoe zit het met je verzekering?

Je huis een weekje uitlenen aan het gezin van je broer, zus of vrienden, is natuurlijk iets anders dan periodiek via Airbnb je huis verhuren of meedoen aan een woningruil via een huizenruilplatform. Mag dat zomaar? En hoe zit het in die gevallen met de woonverzekering?

Lees meer
07-09-2022

Verzeker je eigen bedrijf

Als je een eigen bedrijf hebt, wil je niet dat door een ongeluk of schade de continuïteit van je bedrijf plots in het geding komt. Er zijn veel risico’s waarvoor je je kunt verzekeren. Welke zakelijke risico’s loop je met een eigen bedrijf en hoe kun je je hiertegen verzekeren?

Lees meer
28-07-2022

Hoe kom je als huurder rond als het inkomen van je partner wegvalt?

Delen jij en je partner alle maandelijkse lasten? Dan sta je er niet alleen voor. Maar je financiële keuzes zijn waarschijnlijk op twee salarissen gebaseerd. Wat als een van die salarissen wegvalt? In geval van overlijden, baanverlies of arbeidsongeschiktheid blijkt dat een huishouden al snel de maandlasten zoals de huur niet meer kan opbrengen.

Lees meer
21-07-2022

Diefstal op reis en geen uitkering van de verzekeraar; was je wel voorzichtig genoeg?

Een domper op je vakantieplezier: je bent bestolen. Of het nou om al je bagage gaat of om ‘slechts’ je favoriete zonnebril, het is natuurlijk ontzettend vervelend wanneer dat gebeurt. Gelukkig ben je goed verzekerd. Toch kan het gebeuren dat de verzekeraar de schade niet vergoedt. Hoe zit dat?

Lees meer
13-07-2022

Zijn mijn zonnepanelen goed verzekerd?

Heb je zonnepanelen laten plaatsen maar weet je eigenlijk niet of die zijn verzekerd? Je bent niet de enige. Een op de drie woningeigenaren twijfelt daarover. Ook weten ze vaak niet wat de verzekering precies dekt.

Lees meer
06-07-2022

Met vakantie? Laat je huis veilig achter!

Je moet er niet aan denken dat terwijl jij lekker op het strand ligt te genieten van een welverdiende vakantie, inbrekers je huis binnensluipen. Wat kun je doen om dat risico zo klein mogelijk te maken?

Lees meer
29-06-2022

Beschadigde vloer of auto? De deelreparatie is beter voor het milieu!

Ook als verzekerde consument kun je bijdragen aan een duurzamere wereld. Waarom zou eigenlijk het hele aanrechtblad vervangen moeten worden wanneer een kleine oppervlakte beschadigd is? En moet bij een kras op de auto echt de hele bumper worden overgespoten of kan ook dat milieuvriendelijker? Hoe gaat jouw verzekeraar daarmee om?

Lees meer
22-06-2022

Private lease, let op de impact op je hypotheek

Wil je in de nabije toekomst een huis kopen maar overweeg je ook een private lease auto, denk dan goed na. Sinds 1 april wordt 100% van het totale leasebedrag meegenomen in de berekening van je maximale hypotheek. Dat scheelt veel leenruimte.

Lees meer
15-06-2022

Pas goed op je spullen, ook op reis

Je wilt je spullen beschermen tegen diefstal, ook als je op reis bent. Een reisverzekering biedt dan uitkomst, maar ook dan moet je nog steeds goed op je bezittingen letten. De verzekeraar verwacht dat je voorzichtig bent en je best doet om schade te voorkomen.

Lees meer
08-06-2022

Regelmatige aandacht voor je financiën loont

Het loont de moeite om eens per jaar door je polismap te lopen. Misschien niet het leukste karweitje, maar het kan je wel wat opleveren! Wie weet kunnen er zaken goedkoper óf zijn er verzekeringen die je niet meer nodig hebt. En handig bijeffect; je hebt meteen weer scherp hoe de zaken ervoor staan. Het kan immers ook zijn dat je juist bepaalde dekkingen mist.

Lees meer
25-05-2022

Zó ga je om met de stijgende inflatie, vijf tips!

Je hoort het overal: de inflatie is torenhoog. Van hetzelfde inkomen zul je dus minder kunnen kopen. Hoe moet je daarmee omgaan? In dit artikel een aantal knoppen waar je aan kunt draaien!

Lees meer
16-05-2022

De hypotheekrente stijgt, wat betekent dat?

Je kunt het in elke krant lezen: de hypotheekrente stijgt. Wat betekent dat voor jou als huiseigenaar of potentiële koper? Veel woningbezitters sloten hun lening al over, is dat ook voor jou interessant?

Het is al langere tijd onderwerp van gesprek: zal de hypotheekrente gaan stijgen? Dat lijkt nu inderdaad het geval. De rente voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) was in oktober 2021 voor een rentevastperiode van 10 jaar zo'n 1 procent. Inmiddels is deze rente bijna twee keer zo hoog. En voor een hypotheek zonder NHG die je voor 20 jaar wil vastzetten, betaal je alweer tegen de 3 procent.

Lees meer
04-05-2022

Had pa of ma niet een levensverzekering?

Een van je ouders is overleden en jij wikkelt de administratie af. Je weet zeker dat er een levensverzekering moet zijn, maar de documenten zijn onvindbaar en je hebt geen idee bij welke verzekeraar je moet aankloppen. Je bent echt niet de enige. Jaarlijks doen duizenden mensen een beroep op de zogenoemde Zoekservice Levensverzekeringen.

Lees meer
29-04-2022

Een aanrijding? Breng goed de situatie in kaart!

Een aanrijding is vervelend, maar helemaal wanneer er geharrewar ontstaat over de precieze toedracht. Soms wordt zo’n zaak tot aan het Gerechtshof uitgevochten. Het is belangrijk om ondanks de ‘schrik’ van de aanrijding altijd heel goed de situatie en omstandigheden in kaart te brengen.

Lees meer