Nieuws

18-09-2020

Dit doet Prinsjesdag 2020 met jouw portemonnee

Wat zijn de effecten van Prinsjesdag 2020 op jouw portemonnee? Een aantal maatregelen was al uitgelekt, maar na de presentatie van de Miljoenennota op dinsdag 15 september weten we meer. Een overzicht van de belangrijkste plannen.

Lees meer
10-09-2020

Werknemers op elektrische fietsen? Voorkom dat ze onverzekerd zijn!

Als werkgever heb je je wagenpark uiteraard goed verzekerd. Maar hoe zit het met de elektrische fietsen waarmee je werknemers maaltijden of goederen bezorgen of klanten bezoeken? Het komt nogal eens voor dat er een gat, een hiaat, in de dekking zit. Het is verstandig om dat te voorkomen.

Lees meer
04-09-2020

Overlijdensrisicoverzekering ook het overwegen waard voor huurders

Een overlijdensrisicoverzekering (ORV) wordt vaak afgesloten bij de aankoop van een woning. Maar ook als huurder loont het de moeite om je in dit product te verdiepen. Het is een manier om je nabestaanden verzorgd achter te laten. Zij kunnen er na jouw overlijden de inkomensterugval mee opvangen en de huur blijven betalen of een gat in het nabestaandenpensioen dichten.

Uit recent onderzoek van verzekeraar Scildon blijkt dat vooral huurders vaak geen ORV hebben: dat is het geval bij maar liefst 69% van de gezinnen met een huurwoning.

Lees meer
26-08-2020

Wat is stormschade en hoe ben je daartegen verzekerd?

Op een stormachtige middag een lange strandwandeling maken en die afsluiten met een kop dampende chocolademelk bij de open haard is de leuke kant van storm. Helaas veroorzaakt storm en harde wind ook veel narigheid. Een boom die omwaait op jouw huis, schuur of auto. Een flinke lekkage of dakpannen die van je huis gewaaid zijn. Wanneer spreken we van stormschade en hoe ben je hier tegen verzekerd?

Lees meer
24-08-2020

Hoe kan ik besparen met een kind?

Stel een begroting op. Bij gezinnen geldt vaak dat er meerdere bronnen van inkomsten zijn en dat verschillende personen bepalen waar geld aan wordt uitgegeven. Het bijhouden hiervan vergt dus wat meer inspanning, maar kan de financiële situatie van je huishouden sterk verbeteren. Hoe pak je het aan?

Lees meer
27-07-2020

Starter op de woningmarkt: al gedacht aan deze mogelijkheden?

Je hoort het vaak: starters die worstelen met het feit dat ze geen hypotheek kunnen krijgen, terwijl ze wel iedere maand een hoge huur ophoesten. Wat zijn de mogelijkheden om toch dat eerste huis te kunnen bemachtigen?

Lees meer
27-07-2020

6 checks voor vertrek: goed voorbereid op reis

Zorgeloos op vakantie. Met deze checklist ga je goed voorbereid op weg!
-Huis op slot?
-Tijdschakelaars aan?
-Goed verzekerd?
-Alle papieren mee?
-Voorkom autopech
-Omgeving geïnformeerde

Lees meer
02-07-2020

Post, Whatsapp en e-mail

Door toename van de digitale communicatie, hebben wij besloten om onze postbus af te schaffen. Poststukken kunnen vanaf heden verstuurd worden naar ons vestigingsadres:

Nieuws omtrent problemen met Microsoft e-mail en Whatsapp.

Lees meer
02-07-2020

Inbrekers, maak het ze zo moeilijk mogelijk

Een inbraak is een heftige gebeurtenis. Het komt jaarlijks in ons land ongeveer 43.000 keer voor. Niet elke inbreker laat braaksporen na zoals glasscherven of een geforceerde deur. In bepaalde situaties zijn die zichtbare sporen echter wel nodig om de schade vergoed te krijgen door de verzekeraar.

Lees meer
02-07-2020

Naar de middelbare school. Spannend

Gaat uw kind bijna naar de middelbare school? Een nieuwe fase waarin u hem of haar stap voor stap los laat. Natuurlijk kunt u uw kind goed voorbereiden. Met een eigen betaalpas bijvoorbeeld. En ook met tips hoe je veilig pint en verstandig met je geld omgaat. Om u te helpen op weg naar de nieuwe fase hebben we alles in een een handige checklist gezet.

Lees meer
01-07-2020

Voorkom donkere wolken boven je zonnepanelen

Het is je in de media wellicht niet ontgaan: schaatsbaan Thialf heeft de 5.000 zonnepanelen op het dak (goed voor een besparing van twee a drie ton per jaar!) uit moeten zetten. Anders zou de verzekeraar de brandverzekering opzeggen wegens een te hoog risico op brand. Overweeg je als ondernemer ook zonnepanelen voor je bedrijfspand? Voorkom dat je in hetzelfde schuitje belandt.

Lees meer
01-07-2020

Laat je nabestaanden goed achter

Je wilt er liever (nog) niet over nadenken, maar belangrijk is het wel: hoe ben jij voorbereid op je afscheid? Heb jij bijvoorbeeld een levensverzekering afgesloten? En staan jouw wensen vastgelegd in een testament of heb je dit met je naasten besproken? Volg onderstaande checklist, zodat jij – als het zover is – je nabestaanden goed achterlaat.

Lees meer
25-06-2020

Hoe leer ik mijn kind omgaan met geld?

Een kind kost gemiddeld 17% van het besteedbaar (gezins)inkomen. Twee kinderen kosten gemiddeld 26% van het inkomen, drie kinderen 33% en vier kinderen 40%. Het besteedbaar (gezins)inkomen omvat alle inkomstenbronnen, dus ook het vakantiegeld en kinderbijslag. (bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Lees meer
25-06-2020

Wat is waterschade en hoe ben je daartegen verzekerd?

Een flinke regenbui is niet ongewoon in Nederland. Sterker nog: door de klimaatveranderingen zullen de buien alleen maar heftiger worden. Ook de overlast die daarmee gepaard gaat zal ernstiger worden. Waterschade in huis of aan je auto kan grote impact hebben. Wanneer spreken we van waterschade en hoe ben je hier tegen verzekerd?

Lees meer
25-06-2020

Flink afgelost op hypotheek? Controleer de rente!

Hoe meer je leent ten opzichte van de waarde van je woning, hoe hoger het risico voor de geldverstrekker. In je hypotheekrente zit daarom een risico-opslag verwerkt. Maar die kan omlaag, als de verhouding tussen de lening en de woningwaarde verandert. Let op: dat gaat (nog steeds) niet altijd automatisch.

Lees meer
11-06-2020

Goed verzekerd op reis, dit jaar anders dan anders

Had je je al voorbereid op een staycation in eigen tuin of op eigen balkon, per 15 juni 2020 kan er toch weer beperkt gereisd worden. Maar hoe zit het met je reisverzekering bij code geel, oranje of rood?

Lees meer
03-06-2020

Verlies van inkomen: wat is jouw vangnet voor woonlasten?

Valt door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid je inkomen weg? Je woonlasten lopen gewoon door en vormen vaak een aanzienlijk aandeel van je vaste lasten. Wat zijn de vangnetten?

Lees meer
20-05-2020

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek ?

Tijdens de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek (meestal 30 jaar) hoef je niets verplicht af te lossen aan de hypotheekverstrekker. Het blijft echter een lening. Je hebt vier opties om deze lening terug te betalen.

Lees meer
15-05-2020

Vijf aandachtspunten bij het verhuren van een recreatiewoning

Veel Nederlanders richten zich dit jaar op een vakantie in eigen land. De run op vakantiewoningen is groot. Misschien overweeg je de aanschaf van een eigen recreatiewoning. Wil je die ook gaan verhuren, dan moet je met een aantal zaken rekening houden.

Lees meer
30-04-2020

Autoschade, dader onbekend. Wat nu?

Een verhaal uit de praktijk: wat te doen als je na een gezellige dag terugkeert bij je auto en er een flinke kras op zit? Een financieel adviseur kán helpen.

Lees meer
22-04-2020

Steun in de rug bij zakelijk verzekeringspakket

Als zzp-er moeite om de premie van je arbeidsongeschiktheidsverzekering op te hoesten? Of valt het je als ondernemer zwaar om de premie van je schadeverzekeringspakket tijdig te voldoen? Trek aan de bel. Verzekeraars bieden de mogelijkheid om de dekking aan te passen, de premietermijn te verkorten of de betalingstermijn te verlengen.

Lees meer
09-04-2020

Van Wieren | Coronavirus

Tijdens de periode van het Coronavirus zijn wij normaal geopend. Wij kunnen tot op heden onze openingstijden handhaven. Wel vragen wij u rekening te houden met de algemene maatregelen zoals zijn opgesteld door het RIVM.

* Houd rekening met onze maatregelen *

Lees meer
08-04-2020

Bezorgd over inkomen? Volg dit stappenplan.

De huidige periode voelt voor veel mensen onzeker. En als je zelfstandige bent, of flexwerker, dan heb je het misschien ook al in je portemonnee gevoeld. Je bent niet de enige. Bijna een op de vijf Nederlanders ervaarde in maart een inkomensterugval als gevolg van de coronacrisis.

Lees meer
08-04-2020

Weet jij wat je verzekerd hebt?

Het gebeurt regelmatig dat consumenten denken dat ze goed verzekerd zijn, maar dat er toch iets niet is gedekt. Het overkwam de eigenaar van een crossmotor. Hij dacht dat de diefstal van zijn crossmotor wel zou worden vergoed. Helaas voor hem bleek dat niet zo te zijn.

Lees meer
23-03-2020

Hypotheek aflossen met eigen vermogen of sparen?

Als je een eigen vermogen hebt opgebouwd, kun je gewoon doorgaan met sparen. Maar je kunt er ook voor kiezen om alvast een deel van je hypotheek af te lossen. Waar moet je bij beide keuzes rekening mee houden?

Lees meer
18-03-2020

Coronavirus: zorg voor een actueel bedrijfscontinuïteitsplan

Het is inmiddels duidelijk dat we nog geruime tijd te maken zullen hebben met (de gevolgen van) het coronavirus. En dat zet het leven van mensen en ondernemingen volledig op z’n kop. Een goed bedrijfscontinuïteitsplan kan je helpen.

Lees meer
11-03-2020

Coronavirus en je verzekeringen: hoe zit het?

Het coronavirus grijpt om zich heen. Kan jouw stedentrip nu nog wel doorgaan en wie betaalt de kosten van een annulering? En als je ondernemer bent en je werknemers worden ziek: ben je dan wel verzekerd?

Lees meer
11-03-2020

Dalende rente: sparen of spenderen?

De spaarrente daalt al jaren en staat inmiddels zelfs bijna op nul. Wat betekent dit voor uw spaargeld? En hoe zit het met de rente bij RegioBank?

Lees meer
05-03-2020

Vakantie! Wat verzeker je wel en niet?

Op vakantie kunnen zich ongemakken voordoen die je niet verwacht. Dit kan je onverhoopt geld gaan kosten. Bepaal daarom voor je vertrekt wat jouw risico’s zijn, of je daarvoor bent verzekerd en of je niet dubbel bent verzekerd!

Lees meer
26-02-2020

Accu’s en batterijen vaker oorzaak van brand

Je telefoon opladen in bed, of onder je kussen is enorm brandgevaarlijk. In 2,5 procent van de gevallen van brand in huis, is een accu of batterij de boosdoener. De Stichting Salvage die deze cijfers verzamelt, maakt zich zorgen.

Lees meer
14-02-2020

Slechts een op vier Nederlanders heeft een koolmonoxidemelder

Heb jij een koolmonoxidemelder (CO-melder) en weet je waar je die moet plaatsen? Uit een steekproef onder 1000 Nederlanders, gehouden door de Nederlandse Brandwonden Stichting, blijkt dat 72 procent van de mensen niet weet waar je een CO-melder moet plaatsen. Ook blijkt dat slechts 25 procent van de huishoudens in Nederland zo’n melder heeft.

Lees meer
14-02-2020

Drie alternatieven voor je spaarrekening

Je klaagt er vast wel eens over: de rente op spaargeld was nog nooit zo laag. Bij sommige banken moet je zelfs gaan betalen om je geld te stallen. Wat zijn de alternatieven? We zetten er drie rondom de eigen woning op een rijtje.

Lees meer